inszeminátor

Majd kiderül

Friss topikok

HTML

Ami van...

Utolsó kommentek

  • inszeminator: Köszönöm!!!! Egyébként nem tudom melyiket vállalja szegény bbjnick, azt hiszem egyiket sem Marad a... (2020.08.22. 13:13) MMA levél
  • jose maria padilla: tiszta szívből!!!!!!!! bbjnick nem csak csúnya nő, hanem fodrász is? besz..... (2020.08.22. 12:42) MMA levél
  • inszeminator: Köszönöm Bbjnick.Rákerestem erre a névre, de valami fodrász szalon ajnlotta magát erősen. Szerencs... (2020.08.21. 21:42) MMA levél
  • Szabó A. Imre: Szívből gratulálunk! (2020.08.21. 14:39) MMA levél
  • inszeminator: Egy blogon olvastam: „A történelmi tudás diktatórikus irányítása azokhoz a jól ismert, gyászos mó... (2018.07.19. 14:48) Állj, ki az? Tovább!!
  • Alfőmérnök: Elolvastam a könyvet, nagyon tetszett és köszönöm szépen. Jó, hogy megírtad és jól írtad meg. Aki ... (2018.07.19. 07:41) Állj, ki az? Tovább!!
  • Mormogi Papa: Hál' Istennek, én már nem ismertem... (2018.06.14. 14:23) Kérdés
  • Mormogi Papa: @jose maria padilla: @inszeminator: Hmmm... eszembe ötlik egy régi nóta szövege: "Mert az nem ... (2017.10.10. 16:00) Állj, ki az? Tovább!!
  • inszeminator: Na de ilyet... Hogy mik vannak... Azért a cserebere néhány pofa sör takarásában szerintem lebonyol... (2017.10.03. 20:10) Állj, ki az? Tovább!!
  • jose maria padilla: Te jó ég, de régen jártam erre! Insz, vero adott nekem egy címet küldtem neked mélt. Aztán kaptam ... (2017.10.02. 13:55) Állj, ki az? Tovább!!
  • v_e_r_o: Kedves Insz! talákozót szervezünk, (gasper, padilla örm, mormogi és te) holnap (2017. 06. 08.) du ... (2017.06.07. 11:18) 60
  • inszeminator: Sajnos ebben az "Exek az édenben" világban nem sok olvasója lehet Platonov -nak. Őszintén szólva m... (2017.05.06. 07:49) A. Platonov, Dzsan. ( El Kazovszkij panoptikumai )
  • Kabai Domokos Lajos: "Platonov az orosz irodalom nagy hatású írója, művei szamizdatban voltak olvashatóak. Életműve az ... (2017.05.05. 19:49) A. Platonov, Dzsan. ( El Kazovszkij panoptikumai )
  • Mormogi Papa: Küldtem emilt ! Üdv MP (2017.04.11. 13:03) Állj, ki az? Tovább!!
  • Mormogi Papa: Sajnos csak ilyen későn ugrott be a "társ vicc", amit a hetvenes években hallottam valamikor. Absz... (2016.08.21. 12:28) 60
  • Utolsó 20

ec-pec kimehec

szinesek

free counters

2009.10.05. 10:18 inszeminator

Lennék-e rozsomák...?

 

      Hát nem szívesen. Van bajom éppen elég amúgy is. Iyen foltos, rondapofájú meg aztán egyáltalán nem. Vannalk szebb rozsomákok is, olyasmi lennék inkább, mert hiú vagyok és sznob. Bbjnick nagykabátjáról jutott mindez eszembe, hiába, közeleg a tél. A rozsomákot az ilyesmi egyáltalán nem érdekli - szép széles tappancsai vannak, az ujjak között bőrlebennyel, mely igazi hótaposó.

     A rozsomáknak ezenkívül príma bundája is van, s épp ezért házat sem épít, nem fűt, nem vág fát, nincs szüksége devizahitelre - nekem sincs - sem semmilyen akcióra, csak jön megy, téblábol, eszk iszik, mint "az jó lovaskatona az táborban".

     A rozsomák északon él, jól kijön a svédekkel, norvégokkal egyebekkel és még a tajgát is szereti. Medveféle. Máshol azt olvastam a legnagyobb menyétféle. Nem tudom mi az igazság, nem értek hozzá, de érzem, hogy a rozsomáknak titkai vannak.

     Hogy lennék-e rozsomák? Nehéz kérdés. Ha a téli favágásra gondolok elbizonytalanodom. Ha viszont a hosszú északi télre, már nem is találom annyira vonzónak a kékszemű szöke és hosszúlábú északi lányokat.

     Ha rozsomák lennék, én bizony emigrálnék. Hagynám a fagyot, a hófehér havat, széles tappancsaimmal lesétálnék szép komótosan délre, de erről csak álmodozom. Odalenn délen nem jut hely a rozsomáknak. Délen válság van, lelövöldözik a rozsomákokat. Maradjon mindenki a seggén, ott dögöljön meg ahol van. Xenofóbia van - megtapasztaltam.

     Az a lapátfogú svájci hegyi rendőr, akivel egy éjszaka volt találkozásom valahol a magasban, özönvízesőben, ölni tudott volna a szemeivel.

     Ha rozsomák lettem volna le is puffant, mint betolakodót. Pedig csak átutazóban voltam. Egy álmos eltévedt rozsomák, fenn a hegyekben, de gyanús - nagyon gyanús...! Amolyan törökpofájú. Egyszer írni kéne róla, de mindig felidegelem' magam, ha eszembe jut.

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://inszeminator.blog.hu/api/trackback/id/tr551428519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csutakaszürkeló 2009.10.05. 16:52:42

Rögtön észrevettem, hogy nem megfelelő módon értelmezed a rozsomákságot. Elő is kotortam gyerekkorom egyik kedvenc tudományos munkáját, Koroknay Istvántól Az állatok nagy képeskönyvét (no wiki, no nésöneldzsiografik), ahol a következő olvasható: "A rozsomák ugyan menyétféle állat, de inkább medvére emlékeztet. Testhossza alig egy méter, de ez a nem túl nagy, zömök állat mégis veszedelmes ragadozó, minden nálánál gyengébb állatot megtámad. Emberrel, kutyákkal is sokszor sikerrel szembeszáll."
Tehát, a rozsomák nem emigrál, ellenben költözködésre késztet mindenkit, akinek nem tetszik az ő (rozsomák) pofája.
Ha meg azt veszem, hogy "ez egy nem túl nagy állat", akkor én is egy rozsomák vagyok.

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.10.05. 19:48:17

@Csutakaszürkeló:
Én egy nagyon műveletlen ostoba rozsomák vagyok, de ezt már annyiszor megírtam, hogy már már dicsekvésnek hangzik.
Van itt a szomszédságban is néhány példány ebből a nem túl nagy állatból, akik négy évenként levelet kapnak ami így kezdődik:
Tisztelt választópolgár!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.10.06. 08:36:39

Bocsánat, de erről mindig az jut az eszembe:
Jön a rozson át a rozsomák...
És hergelni sem akarlak, jó Insz, de egy régi (volt) kollégám mondta, hogy a svájci állampolgár a legxenofóbabb (?), a legnacionalistább és a legmilitaristább egész Európában. Naná, hogy nincsenek a sunyilóban. Ők a "Splendid isolation"-ből csak a másodikra tartanak igényt - de arra nagyon is. Hogy mi minden lapul a széfjeikben, azt még ők sem tudják, mert egymás előtt is titkolóznak, csak részinformációik vannak, ha ugyan...
Hogy is mondta Kóhn úr? Ügyes...

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.10.06. 11:01:47

@Mormogi Papa:
Szerencsés vagyok mert az én ismerőseim nem az általad említettek köreiből valók voltak, vannak.
Persze, lehet, hogy az ő véleményük is változott már, legalább is ami az idegeneket illeti.
Kicsi föld, köves, hegyes, kaptam én könyvet, múlt századi történetet, akár Móricz is irhatta vola, ha arra jár.
Persze, hogy ölték egymást a kevésért. Csak gyerekkoromban élveztem nagyon az ottlétet, később felnőttként már gyakran unatkoztam.
Fiatal tanárok jártak hozzánk, magyarországra felüdülni, élményt szerezni, operába, képtárakba járni "szellemileg gyarapodni" az örökös síelés helyett.
A fene se gondolta volna...

Más...
Hegyi túrára mentünk a bogárral', kevésnek bizonyult a hely, a fiatalasszony ráparancsolt az ifjú férjre vinné már fel a lakásba a golyószóróját, nem kell azt mindig a kocsiban tartani.
Felvitte, elfértek az uti cókmókok a csomagtartóban.
A hegy amúgy is tele volt gépágyúkkal, lövegekkel, azokon uzsonnáztunk.
Előzőleg még kaptam egy hivatalos prospektust Svájcról, amiben felsorolták hány tankja harci repülőgépe van az országnak.
Nálunk akkoriban még az ébresztő ideje is titkos volt a laktanyában.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.10.06. 14:49:01

@inszeminator: Én sem vetem meg a jó Svájciakat azért - sőt a Victorinox bicskámat s a sapkámat is nekik köszönhetem - a csokoládéról nem is beszélve :-)
"Persze, hogy ölték egymást a kevésért." - ne vegye senki szentségtörésnek, de amerre csak jártam, s amiről csak hallomással bírok: a holland, svéd, normandiai, breton - sőt: az angol mezőgazda is mind-mind a szegénységgel mentegeti a fukariságát - ami különösképpen nem zárja ki bizonyos esetekben a bőkezűséget, s sohasem a vendéglátás ősi szabályát. Ami a holland gazdáknál (írtam már) egy csésze teát és egy darab aprósüteményt jelent - s ha vendégségbe hívatván nem viszel magaddal egy apróbb kamráravaló ételt, akkor bizony szintúgy ennyit kapsz. Ha viszont visze, a háziak sem szűkmarkúak: szó szerint kirámolják az asztalra, amijük van. Akkor szabad a vásár: mind abból esztek, ami az asztalra került…
A Svájci Katona persze otthon tarthatja a felszerelését - s nem csak az egyenruhát :-) Ott valahogy nem tartanak népfelkeléstől.
(Nekünk még azt is tilos volt elárulnunk, hol töltöttük a katonaéveinket. Secret de Polichinelle :-)))

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.10.07. 06:39:57

@inszeminator:

Hát, nagyon úgy néz ki, hogy, ahány ház, annyi rozsomák:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása