inszeminátor

Majd kiderül

Friss topikok

HTML

Ami van...

Utolsó kommentek

  • inszeminator: Köszönöm!!!! Egyébként nem tudom melyiket vállalja szegény bbjnick, azt hiszem egyiket sem Marad a... (2020.08.22. 13:13) MMA levél
  • jose maria padilla: tiszta szívből!!!!!!!! bbjnick nem csak csúnya nő, hanem fodrász is? besz..... (2020.08.22. 12:42) MMA levél
  • inszeminator: Köszönöm Bbjnick.Rákerestem erre a névre, de valami fodrász szalon ajnlotta magát erősen. Szerencs... (2020.08.21. 21:42) MMA levél
  • Szabó A. Imre: Szívből gratulálunk! (2020.08.21. 14:39) MMA levél
  • inszeminator: Egy blogon olvastam: „A történelmi tudás diktatórikus irányítása azokhoz a jól ismert, gyászos mó... (2018.07.19. 14:48) Állj, ki az? Tovább!!
  • Alfőmérnök: Elolvastam a könyvet, nagyon tetszett és köszönöm szépen. Jó, hogy megírtad és jól írtad meg. Aki ... (2018.07.19. 07:41) Állj, ki az? Tovább!!
  • Mormogi Papa: Hál' Istennek, én már nem ismertem... (2018.06.14. 14:23) Kérdés
  • Mormogi Papa: @jose maria padilla: @inszeminator: Hmmm... eszembe ötlik egy régi nóta szövege: "Mert az nem ... (2017.10.10. 16:00) Állj, ki az? Tovább!!
  • inszeminator: Na de ilyet... Hogy mik vannak... Azért a cserebere néhány pofa sör takarásában szerintem lebonyol... (2017.10.03. 20:10) Állj, ki az? Tovább!!
  • jose maria padilla: Te jó ég, de régen jártam erre! Insz, vero adott nekem egy címet küldtem neked mélt. Aztán kaptam ... (2017.10.02. 13:55) Állj, ki az? Tovább!!
  • v_e_r_o: Kedves Insz! talákozót szervezünk, (gasper, padilla örm, mormogi és te) holnap (2017. 06. 08.) du ... (2017.06.07. 11:18) 60
  • inszeminator: Sajnos ebben az "Exek az édenben" világban nem sok olvasója lehet Platonov -nak. Őszintén szólva m... (2017.05.06. 07:49) A. Platonov, Dzsan. ( El Kazovszkij panoptikumai )
  • Kabai Domokos Lajos: "Platonov az orosz irodalom nagy hatású írója, művei szamizdatban voltak olvashatóak. Életműve az ... (2017.05.05. 19:49) A. Platonov, Dzsan. ( El Kazovszkij panoptikumai )
  • Mormogi Papa: Küldtem emilt ! Üdv MP (2017.04.11. 13:03) Állj, ki az? Tovább!!
  • Mormogi Papa: Sajnos csak ilyen későn ugrott be a "társ vicc", amit a hetvenes években hallottam valamikor. Absz... (2016.08.21. 12:28) 60
  • Utolsó 20

ec-pec kimehec

szinesek

free counters

2009.12.03. 11:24 inszeminator

Egy levél

 

Hát elmegy. Sikerei csúcsán, megbecsüléstől övezve megy el. És senkinek sem fog hiányozni. Adott nekünk valamit. Valamit önmagából, bár az is igaz, hogy a beleink is háborognak tőle. Azt mondja megtette a magáét, és büszke a teljesítményére.
Még bujkálhat bennünk valami érthetetlen hiányérzet, de a helye nem marad betöltetlen. Vannak sóvárgók és vannak ilyenkor erőteljesebben törtetők. Sok jó Nehéz válogatni. A stallum mégha rövidke is, vonzó lehet a mindenkori szélhámiában szorgoskodók világában.
Működik az önzetlen nagyképűség. "Országomat egy szőrcsomóért...!" Csupán ennyit érne ma már az ország...?
Várjuk ki a végét, várjuk az újabb megváltót, várjunk türelemmel, nem a mi játékunk, mi csak távolról, nagyon távolról figyelhetjük az eseményeket. Mi csak a labdát szedjük a pálya szélén, s a lehulló lapokat a hamiskártyások asztalánál. Nem vagyunk meghívottak. Türelem…Addig olvassátok a levelet.
Ma kaptam – nem az írójától, mástól - de nem attól a szép embertől, a tüneményes illuzionistától, aki most önzőn és szívtelen ridegséggel hagy minkat árván a homályban.
Az alábbi levélhez neki semmi köze, igazságügyi és rendészeti miniszterként nem foglalkozhat minden aprósággal. Mos' meg már pláne nem.
Csak szedegessük bizalommal a lapokat.
 
 
Dr. Répás József polgármester nyílt levele Bajnai Gordon
>            Úrhoz a Magyar Köztársaság miniszterelnökéhez.
 
>            Tisztelt Miniszterelnök Úr!
>
>            Kiskunlacháza polgármestereként és magyar nemzetiségű magyar állampolgárként fordulok Önhöz levelemmel. Levelem megírásához a düh, a végső kétségbeesés és a tehetetlenség érzése vezetett. Az érzés, hogy magyar emberként egyre inkább másodrendű állampolgárként kell élnem saját Hazámban, és a tudat, hogy mivel nem vagyok roma származású, és nem tartozom egyetlen meleg jogvédőszervezethez, vagy egyesülethez sem, nem kapok meghallgatást és védelmet. Magyarként én és honfitársaim csak megbélyegzést kapunk. Magyarként nem hallok mást csak azt, hogy rasszisták, idegengyűlölők és kirekesztők vagyunk. Ezt hirdetik külföldön és Hazánkban
is. Ma Magyarországon intézményesült a magyarellenesség, s ennek élén az Ön Kormánya áll. Sokmilliónyi magyar honfitársam nevében teszem fel Önnek a kérdést: miniszterelnökként kiket képvisel Ön?
Kiskunlacháza az elmúlt évben számtalanszor szerepelt különféle médiumokban, s a község lakossága nem először emeli fel a szavát az egyre durvuló erőszakhullám ellen. Cserébe mit is kaptunk? Segítség helyett megbélyegzést.
 Itt Kiskunlacházán ebben az esztendőben a nehéz gazdasági helyzet ellenére30 millió forintot költöttünk a közbiztonság javítására. Felújítottunk és átadtunk egy új, nyolc fős KMB-s csoport elhelyezésére szolgáló épületet, ennek egész éves rezsiköltségét finanszírozzuk. Megkezdtük a térfigyelő kamerák kiépítését, éjszaka a polgárőreink mellett szolgálatot teljesítő rendőrök fizetését biztosítjuk, megkezdtük a romos ingatlanok felvásárlását, lehetőségeink szerint közmunkát biztosítunk az itt élő romáknak. Megerősítettük a mezőőrséget. Felvettük a kapcsolatot és megállapodást kötöttünk helyi cigány szervezetekkel. Az erőszak mégis folytatódik Kiskunlacházán. Az elmúlt hetekben egy kisgyermeket vertek meg úgy hogy kórházba került. Egy élelmiszerüzlet tulajdonosát - aki rendszeresen hitelt ad cigány családoknak- vertek meg azért, mert kérte a tartozást, és erőszakkal fenyegették meg, ha feljelentést tesz. Fiatalkorú cigány gyerekek fizetés nélkül távoztak a benzinkútról, majd a rendőrség hosszas üldözés után kapta csak el Őket. Nem rég egy cigány ember kaszát szúrt egy magyar hátába, mert Ő számon merte kérni rajta erőszakos viselkedését, majd egy hölgyet vertek félholtra, mert nem adott gyógyszert nekik. Hány Olaszliszka kell még?        
 A rendőröket arra kötelezik, hogy a cigányok által lakott településrészeken rendszeresen járőrözzenek. Mi ránk akkor ki fog vigyázni? Egy magyar ember élete Önöknek nem ér annyit, mint egy cigány emberé? Mi is emberek vagyunk!
>            Kérdezem Öntől: Mit kell még tennem, hogy Községem polgárai ne félelemben, hanem biztonságban élhessenek? Ezek már nem gyerekcsínyek"! Bennünket agyonverhetnek, gyalázhatnak és mocskolhatnak büntetlenül, értünk sem Ön, sem Kormányának egyetlen tagja nem emeli fel a szavát. Ön egyetlen cigány által meggyilkolt, vagy agyonvert magyar temetésére nem megy el, miközben a cigány áldozatok temetésén minden liberális jogvédő szervezet és Kormányának tagjai is ott vannak. Kérdezem Öntől: ott lesz-e a Pesterzsébeten, a cigányok által halálra rugdosott magyar polgártársa temetésén? Ön miért nem állt ki a nagy nyilvánosság elé és ítélte el ezt az embertelen gaztettet?         
 Tudja-e, hogy mi a valóság a mai Magyarországon, melynek Ön a miniszterelnöke? Cigányok rugdosnak halálra embereket, láncfűrésszelfenyegetik a magyar gazdákat, mert azok meg akarják védeni a tolvajoktól a terményeiket. Magyar embereket tartanak egyes cigányok rabszolgasorban, gyerekeket vernek meg a mobiltelefonjukért, és hogy elvegyék a kis zsebpénzüket. Idős, munkában megőszült emberek rettegnek cigány tizenévesektől, akik kaszákkal támadnak azokra, akik szót emelnek az erőszak ellen, és akik orvosokat fenyegetnek meg, hogy kábító hatású gyógyszereket írjanak fel részükre.
       
Az Ön Kormánya mindent megtett, hogy a Magyar Gárdát betiltsa, mondván, hogy félelmet kelt és gyűlöletet szít, de miért nem tiltja be a cigányszabadcsapatokat, akik felfegyverezve egész megyéket tartanak rettegésben, akik még a rendőrökre is rátámadhatnak büntetlenül? Ami ma Hazánkban folyik, arról az emberek már nem annak függvényében foglalnak állást, hogy jobb- vagy baloldalinak vallják magukat, mert az erőszak nem válogat. Minden becsületes magyar és cigány ember azt akarja, hogy végre rend legyen Magyarországon! Magyarországon erős rendőrségre és szigorúbb büntető jogszabályokra és hatékony jogszolgáltatásra van szükség, hogy a nyugalom és társadalmi béke helyre álljon. Ahol az igazságos törvénykezés és a többségi társadalom érdekei találkoznak. Ez az Ön felelőssége.
Ön felesküdött a Magyar Köztársaság Alkotmányára. Arra a törvényre, melynek35. § (1) bekezdés a) pontja kimondja: A Kormány védi az alkotmányos rendet, védi és biztosítja a természetes személyek, a jogi személyek és a jogi személyiséggel nem rendelkező személyek jogait"
 
            Tisztelt Miniszterelnök Úr!
 
Az Ön Kormánya történelmet írt egy esetben. Precedenst teremtettek, melynek Önök nem örülnek. A Kiskunlacházi gyermekgyilkosság esetében az Igazságügyi és Rendészeti miniszter, valamint az Országos Rendőrfőkapitány együttessajtótájékoztatóján etnikai alapon azonosították az elkövetőt. Ott kijelentették - Kormányának jelenlévő minisztere előtt és nevében-, hogy az elkövető nem cigány, hanem magyar származású volt. Ez azt jelenti, hogy a későbbiekben minden egyesbűncselekmény esetében az igazságszolgáltatás köteles az elkövető etnikumát megjelölni. Engem és egyre több polgármester társamat, kik felemeljük a szavunkat az ártatlan emberek védelme érdekében, a sok igazságtalanság és a többségi társadalommal szembeni kirekesztő magatartás miatt, folyamatosan lerasszistáznak és véresszájúznak. Önök megbélyegzik azt, aki az igazságról beszél, és tenni akar azért, hogy egy-egy településen végre rend legyen. De mi akkor sem adjuk fel! Egy európai társadalomban az őszinte beszéd a jövő építésének alapja. Gyökeresen át kell alakítani a szociális ellátórendszert, és érvényt kell szerezni az alapvető társadalmi normáknak. Ennek elvégzése az Ön feladata. Most már nem kérünk, hanem követelünk! Erősíteni kell a rendőrséget, nem szembefordítani a társadalommal. Mi felesküdtünk arra, hogy megteszünk mindent községeink, városaink biztonsága érdekében. S ez az eskü kötelez bennünket, s kötelez a lelkiismeretünk is, még ha meghurcolnak is érte. Emberek milliói rettegnek a cigányság egy része általi állandó erőszaktól.
Az elmúlt hét esztendőben százmilliárdok mentek el különböző, a cigányság felzárkóztatását elősegítő programokra. Hol van ez a pénz,integrációját és hol van ennek az eredménye? Miért nem az Önkormányzatok kapták meg, akik ésszerűen és hatékonyan tudták volna felhasználni? Ehelyett ellopták azok, akik feleltek ezek elosztásáért. Véleményem szerint a cigányság felzárkóztatását nem az segíti elő, ha kettőszáz cigány diplomás embert felvesz a közigazgatásba, hanem ha érvényt szerez annak, hogy a cigány családok a gyermekeiket rendszeresen járassák iskolába.
 
>           Mi polgármesterek tesszük a dolgunkat. Kérem Önt, Ön is tegye a magáét, értünk és ne ellenünk, esküjéhez híven, hogy Magyarországon végre béke legyen!
 
 Kiskunlacháza, 2009. szeptember 26.
       
                                                                        Tisztelettel: Dr. Répás József Kiskunlacháza polgármestere
 
 
 
 
 
 

  

27 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://inszeminator.blog.hu/api/trackback/id/tr951570806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.12.04. 09:30:23

Legyek az első? Csak jelzem: már tegnap is olvastam - csak éppen ehez nincs mit hozzátenni...
Egyenlő jogokat, egyenlő kötelezettségeket, egyenlő bánásmódot, egyenlő megítélést.

-tara- · http://hegyek-lanya.blogspot.com/ 2009.12.05. 07:28:18

Félek, hogy ez még csak a kezdet. Ahogy rosszabbodnak az életkörülmények, még jobban eldurvul az élet. Azon töprengek, várható-e vajon változás a választások után?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.12.05. 10:45:20

@-tara-:
Szerintem nem szabad/lehet csodát várni, ha minden "jól alakul", akkor is évekbe telik, mire meglátszik az eredménye. Ez minden téren igaz, de ebben a konkrét esetben még hosszabb időre lenne szükség.
Meg főként arra, hogy az emberek ne mondják azt majd 2014-ben, hogy "megkapták amit akartak, mégse lett egyből mindenki jómódú - majd választunk mást."
Mert minimum a nyolc év, hogy látszódjék az eredmény és a különbség. A leszállóágbaa kerülteknek VOLT nyolc évük lenullázni minket :-(

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.12.05. 15:35:25

@-tara-:
Valami változás idővel biztos lesz, csak megoldás nem.
Ahhoz mindkét félre szükség van, másképp nem megy.
S ha megy is valamiképpen, rengeteg idő kell hozzá, jó messze zavarva a megélhetési bujtogatókat.

Egyébként üdvözöllek, rég jártál erre.

@Mormogi Papa:
Két éve - nyáron átmentem nyúújórkból-monreáálba a nővéremhez.
Busszal mentem, mert látni akartam a vidéki amerikát és némileg a vidéki kanadát is.
A határon betereltek egy helyiségbe ahol két sorban két tisztviselő előtt kellett vizitelnünk.
Én az egyik sor elején egy kis hölgyhöz kerültem, ott is maradtam végig, mert az egész busz népessége kénytelen volt a másik hivatalnokhoz járulni.
Engem ugyanis fingattal rendesen. Vittem néhány könyvet, néhány kazettát - slussz.
Ajándék.
El kellett mesélnem miről szól a köny, mi van a kazettán, mely cím mit jelent stb.
Keletről jöttem. Mindenkivel végeztek már, rám várt a busz.
Hülye helyzet volt, nem részletezem a kérdéseket,pontosan tudtam mi volt a céljuk.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.12.06. 19:52:36

@-tara-: a változás elsősorban rajtunk múlik, magunkban kell/kéne végig gondolni a dolgokat, saját magunkat is oda kell tenni a változások érdekében.

Az egy nagyon kényelmes pozíció, ha mindent rátolunk a politikára és magunkat áldozatként, szenvedő alanyként tüntetjük fel. Na persze nem kívánom kendőzni a politika egyértelmű bűneit, benne az elmúlt nyolc/húsz év gyalázatos dolgait.

Persze gyanítom, hogy amennyiben a mostani rezsimre kellő mértékű vereséget mér a társadalom a tavaszi választásokon, akkor az olyan energiákat szabadíthat fel, melyből komolyan profitálhat az ország, sőt a teljes kárpát-medencei magyarság. Ha csak nem cseszerintjük el megint úgy a dolgokat, mint a 90-es évek elején.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.12.07. 22:31:22

@inszeminator: Szomorkásan mondom: gyakorlat teszi - tönkre az embert :-(

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.09. 13:42:02

@inszeminator: & @Mormogi Papa: & @Gasper:

"amennyiben a mostani rezsimre kellő mértékű vereséget mér a társadalom a tavaszi választásokon, akkor az olyan energiákat szabadíthat fel, melyből komolyan profitálhat az ország, sőt a teljes kárpát-medencei magyarság. Ha csak nem cseszerintjük el megint úgy a dolgokat, mint a 90-es évek elején"

Hallod, Orbán Viktor, hogy mit üzen neked Gasper blogger!

ü
bbjnick:-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.12.10. 10:54:46

@bbjnick: Ne igyunk előre a medve bőrére - de ne is rókázzunk rá. Van még pár mocskos trükk a seggfűsök tarsolyában, mint megint láthattuk...

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.12.10. 21:19:22

@bbjnick:
Csatlakozom Gasper bloggerhez, mi mást tehetnék.
A gárdába nem léphetek be mert nincs csak egy nagyapámtól örökölt fekete zsakettem - békebeli - abban meg mégse randalírozhatok.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.12.10. 23:00:47

@bbjnick: :)

@inszeminator: hehe.
Na jó, annyira nem vicces, de a zsakettről jut eszembe: nagymamám mesélt egyszer az ostrom után Budapest utcáin kóválygó életveszélyes szovjet bakákról. Egyszer látott egy olyan tökrészeg arcot a Körtér magasságában, aki a pufajkájára valahogyan egy zsakettet húzott. Volt még rajta egy cilinder is, a nyakában pedig egy vekker lógott cukorspárgára kötve, szája pedig szépen ki volt rúzsozva.

Márai írta azt hiszem a Föld, föld...-ben, hogy ezek a vonuló szovjet egységek olyanok voltak, mint egy ázsiai vándorcirkusz.

Úgyhogy való igaz, eme ruhadarab (ti. a zsakett) nehezen egyeztethető össze bármiféle militáns szándékkal. Mégha honfiúi szándékok is vezérelnek. :)

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.12.10. 23:23:41

@Gasper:

Nekem meg valami warsói történet ugrik be, ahol a bakák melltartókat rekviráltak, és azt használták fülvédőnek..
Késő van, megnéztem a Szerelmet, meg a beszélgetést a Makkal, és rájöttem, hogy a film tulajdonképpeni erénye legfőképpen a vágásban van.
Na jó a vágáshoz meg anyag is kell.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.12.11. 12:52:56

@inszeminator: na de milyen anyag! Az opcsit Tóth Jánosnak hívják.

Sajnálom hogy nem láttam tegnap a Szerelmet. Utoljára vagy tíz éve néztem meg ezt a filmet, ma biztos más szemmel nézném.

Valahogy úgy érzem, hogy a közelmúlt magyar filmművészetének egy jelentős része átértékelésre szorul. Nem vagyok benne biztos, hogy az évtizedek óta úgymond helyére került alkotásokat nem kell kibillenteni bombabiztos állásaikból, a mellőzött filmeket pedig nem kéne az őket megillető helyre tenni. Persze ez lehet hogy csak az én hülye spekulációm.

Más. Tegnap rosszul írtam le Márai könyvének a címét. Helyesen: Föld, Föld!

Igaz, tegnap volt már bennem másfél ampulla villányi merlot.

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.12.11. 14:20:13

@Gasper:
A film utáni beszélgetésben - Xantus Jánossal történt rossz kérdező - szó esett néhány apróságról, hibáról amit a Makk most már elmondhat nevetgélve, de én mint néző is csak most vettem észre.
Legfőképpen Törőcsik hosszú hajzata zavart végig.
Kiderült persze, hogy rossz paróka.
Aztán szó esett Darvas nyűtt kalapjáról, hogy ne legyen olyan szép ember amikor kiszabadul,s erről persze eszembe jutott, hogy többször is találkoztam vele a gyüjtőben.
Ő szürkében, mi fekete kiskabátban.
De, hogy a gerolsteini kaland c. filmben viselt nadrágjába is beöltözzek a tévében, azt soha nem gondoltam volna.
Irtózatosan vékony lábszára lehetett, mert a nadrág tele volt vattával.

Ami pedig az ampullákat illeti, valami rossz muskotályt kortyolgattam mindeközben.
Jaj de rossz volt...

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.12.11. 19:06:57

@inszeminator: most nézem, az egy 57-es film. Itt talán a nadrágotokat is megleled:

www.port.hu/pls/me/media.print_media_popup?i_area_id=6&i_object_id=14381&i_is_picture=4&i_is_video=15&i_org_id=&i_media_id=33900

Mindazonáltal a muskotályos igen ingoványos terep, viszont Hegyalján csinálnak száraz muskotályt. Na az valami mámorító élmény. :))

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.12.11. 19:44:46

@Gasper:
57-es bizony, alig tudták befejezni.
A habkönnyű történet mögött érdekes események húzódnak.
A főszereplők egyikét már várták a porkolábok.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.12.11. 20:14:30

@inszeminator: tényleg, most hogy írod, erről a Darvas egyszer valahol beszélt. Azért ez nagyon kemény.

Vagy Mormogi Papa küldött infót emilben a témában? Kitelik tőle. :)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.12.13. 22:34:37

@Gasper: Nem én voltam, kéremszépen :-)
Jól meg nem érdemelt pihenőt töltöttem Hévíz várasában- Reggel a meleg vízből néztük a hópelyhek kavargását :-)
Amúgy ezt a sztorit talán éppen ezen a blogon olvastam már egyszer valamellik posztban.
A színészekre készített egyedi darabok túléléséről - míg a ruharaktár ki nem költöztetődött Fótra - a hozzáértő kollégák tudtak volna érdekes dolgokat mesélni. Viszont oda kimenni dolgozni naponta hajnalban, pláne, hogy a cég nem fizetett benzinköltséget és a "fóti járat" autóbusz is megszűnt... szóval ott már alig van szakmabeli :-(

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.12.14. 09:05:43

@Mormogi Papa:
Ha jól emlékszem, Lábjegyzet, vagy valami ilyesmi címen írt egy könyvet és fel is olvasta a rádióban.
Azt hiszem ott hallottam.
A lényeg, hogy a film elkészülze után már mehetett is.
Én már csíkosban láttam, nem volt arisztokratikus csak közönyös és fáradt.
Teljesen hozzáidomult a környezetéhez.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.12.14. 09:19:36

@Mormogi Papa: ó, én tegnap reggel felugrottam a behavazott Normafára, fotografálás céljából. Lejártam a futó útvonalamat és komponáltam.

A fóti menetet ismerem. 2002-ben, hét hónapon át naponta furikáztak oda-vissza. Mondhatom, kemény menetelés volt.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.12.14. 16:52:17

@Gasper: Én is megjártam párszor :-)
Igaz, engem vittek taxival. Volán és Kockás volt a választék :-)))
(A Szürke megszınt névleg a Pobjedákkal együtt…)

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.12.14. 19:13:37

@Mormogi Papa:
Ahhh Pobjeda, meg lefüggönyzött Csajka.
Megcsapott a múlt levegője.
Jó kis posztot lehetne írni ezekről.
Illetve már megjelentek a "Szurdi úr rumbájában".
A Csajkában heten, hátul urasan hárman összebilincselve, és én ültem középen, nekem mindkét csuklómra jutott egy rángatnivaló.
Daliás időőők, hehe...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.12.14. 22:50:32

@inszeminator: Nem beszélve a soványabb elvtársakra méretezett lendületes Volgákról... Az a halványlila kis kupola a sebességmérő fölött...
Az ugró szarvast később eltüntették a motorház elejéről - állítólag balesetveszélye volt. Pedig... néha erre is állt, ami a villamosra:

Kóhn úr vérző lábbal, tépett zakóban és győrött kalapban sántikál a Körúton. Grűn meglátja, s kérdi:
- Barátom, mi történt veled?
A kérdezett szomorúan int maga mögé:
- Hatos villamos.
- Ajvé! Csak nem kerültél alája?
- Rosszabb. Beléje.

Mikor ideklikkeltem, felül egy hírdetés fogadott arra bíztatván, rendeljem meg a "Repülni jó!" sorozatcímű könyvek közül a "Légikatasztrófák'" címűt. Valahogy nem volt kedvem nevetni...

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.12.15. 09:06:53

@Mormogi Papa:
Na persze, Kóhn úrnak derogált volna egy kis tujázás, pedig a szabad levegőn lett volna.
Viszont oda sem lehetett mindig felférni, mivel a "szállítható személyek száma" maximum három fő volt.
A negyediknek már nem jutott kapaszkodó.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.12.15. 14:28:16

@inszeminator: A fiatalabbaknak ezt már magyarázni szükséges :-)
(Próbálna csak meg valaki a csipkés Combinón tujázni :-)))
Szóval ez a kocsin kívül, az ütközön és a csatoló nyúlványon utazást jelenti. Praktikusan fizetés nélkül :-)))

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.12.15. 15:04:31

@Mormogi Papa: ó, apám is nagy tujázós volt. Főként az 59-es vonalán, fel a hegyre.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.12.15. 15:05:31

@Gasper: nem is igaz! A 47-es is játszott, át Pestre. :))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.12.15. 21:55:32

@Gasper: Ajjaj... az a temetőjárat...
Az igazat megvallva nekem gyermekkoromban mindig volt bérletem, gimibe meg egyszerűen gyalog jártam. Így jártam :-)
Később is alap meggyőződésem volt, hogy fizetek azért, amit használok.
Mára viszont kétségeim támadtak Panama irányából...
süti beállítások módosítása