inszeminátor

Majd kiderül

Friss topikok

HTML

Ami van...

Utolsó kommentek

  • inszeminator: Köszönöm!!!! Egyébként nem tudom melyiket vállalja szegény bbjnick, azt hiszem egyiket sem Marad a... (2020.08.22. 13:13) MMA levél
  • jose maria padilla: tiszta szívből!!!!!!!! bbjnick nem csak csúnya nő, hanem fodrász is? besz..... (2020.08.22. 12:42) MMA levél
  • inszeminator: Köszönöm Bbjnick.Rákerestem erre a névre, de valami fodrász szalon ajnlotta magát erősen. Szerencs... (2020.08.21. 21:42) MMA levél
  • Szabó A. Imre: Szívből gratulálunk! (2020.08.21. 14:39) MMA levél
  • inszeminator: Egy blogon olvastam: „A történelmi tudás diktatórikus irányítása azokhoz a jól ismert, gyászos mó... (2018.07.19. 14:48) Állj, ki az? Tovább!!
  • Alfőmérnök: Elolvastam a könyvet, nagyon tetszett és köszönöm szépen. Jó, hogy megírtad és jól írtad meg. Aki ... (2018.07.19. 07:41) Állj, ki az? Tovább!!
  • Mormogi Papa: Hál' Istennek, én már nem ismertem... (2018.06.14. 14:23) Kérdés
  • Mormogi Papa: @jose maria padilla: @inszeminator: Hmmm... eszembe ötlik egy régi nóta szövege: "Mert az nem ... (2017.10.10. 16:00) Állj, ki az? Tovább!!
  • inszeminator: Na de ilyet... Hogy mik vannak... Azért a cserebere néhány pofa sör takarásában szerintem lebonyol... (2017.10.03. 20:10) Állj, ki az? Tovább!!
  • jose maria padilla: Te jó ég, de régen jártam erre! Insz, vero adott nekem egy címet küldtem neked mélt. Aztán kaptam ... (2017.10.02. 13:55) Állj, ki az? Tovább!!
  • v_e_r_o: Kedves Insz! talákozót szervezünk, (gasper, padilla örm, mormogi és te) holnap (2017. 06. 08.) du ... (2017.06.07. 11:18) 60
  • inszeminator: Sajnos ebben az "Exek az édenben" világban nem sok olvasója lehet Platonov -nak. Őszintén szólva m... (2017.05.06. 07:49) A. Platonov, Dzsan. ( El Kazovszkij panoptikumai )
  • Kabai Domokos Lajos: "Platonov az orosz irodalom nagy hatású írója, művei szamizdatban voltak olvashatóak. Életműve az ... (2017.05.05. 19:49) A. Platonov, Dzsan. ( El Kazovszkij panoptikumai )
  • Mormogi Papa: Küldtem emilt ! Üdv MP (2017.04.11. 13:03) Állj, ki az? Tovább!!
  • Mormogi Papa: Sajnos csak ilyen későn ugrott be a "társ vicc", amit a hetvenes években hallottam valamikor. Absz... (2016.08.21. 12:28) 60
  • Utolsó 20

ec-pec kimehec

szinesek

free counters

2008.07.20. 11:52 inszeminator

Egy szem feketeszeder.

 

 

    - Rossz nap - nagyon rossz. Reggel óta álmos vagyok. Éppen azóta, hogy felkeltem. Dolgozni kéne.
 - Majd később. Mindent majd később.Lassan ellepi a babot a gyom - majd később, addig sem égeti szárazra a nap, örüljön, hogy árnyékbna lehet. 
 - Sorba veszem mi mindent kellene megcsinálnom, majd később. Ez is egy újabb pótcselekvés. Idáig soha semmit nem vettem sorra. Módszeresen vagyok rendetlen. Az a módszerem, hogy nincs módszerem.
 - Megállok valahol, nézelődőm és eszembe jut valami. Amióta megtudtam, hogy egyszer kihűl a nap, egészen más szemmel nézem a világot. Nem csak az embereket, a békákat is. Mindent. Azért van szükségem birkákra.
 - Ha kérdik minek a birka, azt mondom, mindenféle zörgő gép nélkül rendben tartja a kertet. Bio. Meg aztán, én bizony összesöprögetem az utánukvalót. Persze az igazi okot csak én tudom igazán. 
 . Azért tartok birkákat, hogy megbeszéljem velük a legfontosabb dolgokat. És ez így van jól. Felállok az íróasztaltól nyújtózok egy nagyot, s mire kimegyek már felelnek is, jönnek a keritéshez. Kornélka, ő a hat hónapos kos, de már vannak pici szarvacskái, a kézfejemet nyalogatja. Vilma csak odajön a közelbe, óvatos - állitólag vemhes. Úgy vettem, vemhesen.
 - Kornélkából egyszer Kornél lesz, nagyon remélem - és azt is, hogy megtartjuk a barátságot. Részemről semmi akadálya,de ha betör megint a paradicsomok közé mint tegnap kétszer, akkor nem állok jót magamért.
 

- Ma már elég sokat beszélgettünk, faképnél is hagytak hamar, mentek hullott körtét keresgélni, nem voltak kiváncsiak a sirámaimra. Én is megfordultam, s szembe találtam magam a kút megett felfuttatott szederrel.
 - Megállapítottam, hogy rendesen sötétedik, néhol már félig fekete. A szeder nagyon jó, kedvenc gyümölcsöm, semmit nem kell vele csináni. Nő mgától, szerény mint jómagam. Én nemigen ehetek belőle a kettes fokozatú cukrom miatt, de majd csak jó lesz valamire. Találtam egy egészen feketét és bekaptam. Jó íze volt. Nagyon kiváló friss szederíze volt. Kitünő ez a szeder, nagyon kitünő - pompás zamata van - örvendeztem befelé menet, aztán az is eszembe jutott, hogy ki kéne már tisztítani a ház előtti árkot. Gumicsizmát húztam, nekiláttam. Mi a fene?

- Apai nagyapám szinész volt. Egy picinyke szerepe már feljogositotta, hogy ingyen belépőt kérjen a darabhoz, amiben játszott. Ennek köszönhetően kívülről tudtam a kamaszkor bolonditóan romantikus meséjét a Cyranót, s fújtam, deklamáltam ahol csak lehetett. Volt azonban egy picinyke rész amit túlzásnak tartottam. A jelenetet Le Bret társaságában a cukrászlánnyal. Cyrano, néhány pillanattal előbb erszényét, mely apjától kapott s egy havi apanázsát tartalmazza kárpótlásul dobja fel a szinpadra, mivel elzavarván a szenvelgő pojácát, törkretette a darabot. Le Bret a jóbarát persze döbbenten számonkéri : 

 - ...hogy is dobhattad a színpadra föl! Míly őrültég... ! 

CYRANO: De míly kézmozdulat.!  /...kamaszoknak való remeklés./

- Ezután jön a CUKRÁSZLEÁNY: Ön éhezik ! ...Egy s másom van nekem. Vegyen belőle.

CYRANO: /leveszi a kalapját/ Kedves gyermekem. ..Megtiltja bár gascogne-i büszkeségem, hogy elfogadjam szép ajánlatát,

- Az a tudat még jobban fájna nékem, hogy Ön tán sértve érzi magát ...Elfogadok hát, ...ó csak keveset, egy szem szőlőcskét....egy pohár vizet....Tisztán. Meg egy kis sütemény - felét...

     - Ez volt az a rész amit túlzásnak tartottam, de most eszembe jutott ott kínlódván az árokban. Van ilyen.
     - Számban volt még az egy szem fekete szeder íze.

U.i.

Kornéliuszt elvitte azóta valami titokzatos kórság, jött franciska, aki cigája, s ma már ő bolondít fekete lábaival.
Táncos lábak ezek, lokálba valók, olyan helyekre ahol valamikor divatja volt a can-can-nak, s majdan a chrlestonnak később.

1 komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://inszeminator.blog.hu/api/trackback/id/tr11576460

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.07.20. 18:47:50

Inszeminator blogjaFelálltak a kölökgólyák, fordul a nyár.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Srí · http://pillanataim.blogspot.com/ 2008.07.21. 14:42:44

De jó, hogy vannak állataid. Nagyon szeretnék egy csüngő hasú malackát de hol tartanám télen? Nem lenne szívem kint egy ólban, mikor mi mind bent vagyunk. Vajon meg lehetne nevelni a szobatisztaságra? A malac nagyon okos, biztos jól kijönnénk vele, a cicám, a kutyám és én.

Én is beszélgetek az állataimmal. Nagyon jól neveltek lettek, abszolút alkalmazkodnak az életritmusomhoz, még a cica is. Öntörvény ide, öntörvény oda, megtanult egy csomó dolgot.
süti beállítások módosítása