inszeminátor

Majd kiderül

Friss topikok

HTML

Ami van...

Utolsó kommentek

 • v_e_r_o: Kedves Insz! talákozót szervezünk, (gasper, padilla örm, mormogi és te) holnap (2017. 06. 08.) du ... (2017.06.07. 11:18) 60
 • inszeminator: Sajnos ebben az "Exek az édenben" világban nem sok olvasója lehet Platonov -nak. Őszintén szólva m... (2017.05.06. 07:49) A. Platonov, Dzsan. ( El Kazovszkij panoptikumai )
 • Kabai Domokos Lajos: "Platonov az orosz irodalom nagy hatású írója, művei szamizdatban voltak olvashatóak. Életműve az ... (2017.05.05. 19:49) A. Platonov, Dzsan. ( El Kazovszkij panoptikumai )
 • Mormogi Papa: Sajnos csak ilyen későn ugrott be a "társ vicc", amit a hetvenes években hallottam valamikor. Absz... (2016.08.21. 12:28) 60
 • Mormogi Papa: Köszönöm, valóban meglepett a végkifejlet. Nagyon érdekes adalék ez a 100 éve történtekhez... (2015.03.25. 17:33) A rézkalapács ( harmadik, befejező rész )
 • Mormogi Papa: Nagyon érdeklődve várom a folytatást. (2015.02.15. 16:06) A rézkalapács ( első rész )
 • Mormogi Papa: Pedig elegendő lenne hetente kétszer - állította a fritzkahndozás apostola :-P (2014.10.27. 00:45) Naponta négyszer...
 • Mormogi Papa: Sejtettem én is. NE bánd, hogy "ránoszogattak" - a kor lenyomata van benne, későbbi nemzedékek ok... (2014.02.09. 17:08) Eperlekvár ( "idő múltán"...manulya' szerint)
 • inszeminator: Nem ismertem az idézett sorokat, épp ezért köszönet. A történet nagyjából, illetve túlnyomórészt i... (2014.02.09. 09:57) Eperlekvár ( "idő múltán"...manulya' szerint)
 • Mormogi Papa: On pouvait prendre pour confesseur Sa femme son enfant sa soeur Sans être sûr d'ouvrir son coeur A... (2014.02.08. 22:44) Eperlekvár ( "idő múltán"...manulya' szerint)
 • Mormogi Papa: @inszeminator: Nasszerű! (Állítólag Golda M. mondta ezt a Egyiptom egykori elnökének néhaivá válta... (2014.01.28. 19:20) Eperlekvár (befejezés)
 • inszeminator: @Mormogi Papa: Minden stimmel PaliPál uram, a T 34-es indítómotorjától az NSU Prinz-ig. Volt egy... (2014.01.28. 19:07) Eperlekvár (befejezés)
 • Mormogi Papa: polorrekt = polkorrekt :-( (2014.01.28. 17:42) Eperlekvár (befejezés)
 • Mormogi Papa: "A fejlesztésénél a Fiat 600-ast vették alapul." Ez aztán a polorrekt megfogalmazás :-))) Az újabb... (2014.01.28. 17:40) Eperlekvár (befejezés)
 • Mormogi Papa: Az "Egykorvolt úrinők tehetetlenségét" magam is ismerem, családból kifolyólag. Feledhetetlen hangu... (2014.01.28. 17:36) Eperlekvár (befejezés)
 • Utolsó 20

ec-pec kimehec

szinesek

free counters

2011.02.15. 11:27 inszeminator

...sarudat oldja,

 

 

Valaki kér, s mert aki felnéz rá, s bízik benne, mindenét mi éppen van neki bátran odaadja.

Sokat, legalább is az ő mértéke szerint. Hosszú ideje gyűjti apránként - mert céljai vannak. Egy hét, és úgyis visszakapja, semmi az – örül, hogy segíthetett a csodált, megszorult nagyembernek.

De a korszellem mást diktál. Nem kapja visssza, mert hiszékeny volt, hitt a szép szavaknak. Hazudozást, felejtést, elévülést kap a jussa helyett, hogy a végén a hazug tiszta lap is előkerüljön.

A bocsánatos bűnök korszaka virágzik. Az összetörtek, a meglopottak egyfelől, s a magas piedesztálról prédikálók másfelől, kiknek szószéke szartengerben áll.

Már az sem tetszett, hogy némely irodalmi oldalak szinte társkereső, társkergető' intézményekké váltak (talán éppen ilyen szándékkal alakultak ), de, hogy olyanok vadászterepévé is, kik némi tehetséggel kimagasodván a nyájból, némely aléltak zsebeiben kotorásznak erkölcsi prédikációjukat öblögetve, azt nem gondoltam volna.

Naívitás volt, elismerem.

 

Mindennapi semmiség’ csak egy haikut ér:

 

Amikor..

 

…sarudat oldja,

híven csókolja lábad,

rejtsd el aranyad…

 

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

http://inszeminator.blog.hu/api/trackback/id/tr332662525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Lótuszom · http://lotuszom.blog.hu/ 2011.02.23. 20:16:20

Szia Insz! :) Olvaslak ám gyakran, csak csendben.
... Most viszont, a történet valódisága miatti felháborodásom okán itt vagyok, és hangoskodom. Hallottam - a megrövidítettől, aki nagyon régi barátom -, hogy egy ugyancsak régi barát miként csalta ki megtakarított pénzét..., és felejtette el visszaadni... Elkeseredtem. Azt gondoltam, ennyire nem lehet félreismerni valakit. Jó embernek, szavahihetőnek ismertük mi mind.... És visszaélt a barátsággal, a jósággal.
... Tudod Insz, az a hely is eszembe jutott, ahol minket - Téged és engem is - kopasztottak volna meg, ha nem harcolunk azért, ami a sajátunkká vált amikor kifizettük...
Nem tudom, tudod-e, hogy egyik társunknak a mai napig nem adta oda az Antológiát D? Saját példányomból küldtem neki egyet, hogy legalább lássa, mit vett meg egy szélhámostól.
Nagyon kell vigyázni... Neten és a valóságban is..., mert viszik, ami vihető.
Haikud nagyon jó! És írásaid is azok. Gratulálok szeretettel, Lótusz.

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2011.02.24. 17:33:18

Szia Lótusz!

Néhány "verandán" találoztam az úrral személyesen is.
Maga volt a tekintély, a gerinces, megfellenezhetetlen igazság
Magam is meglepődtem, amikor kiderült nem ez volt az első esee.
Egy levelében arról is szót ejtett, hogy a közeledbe kölözik.
Már nem emlékszem az apropóra, most viszont eszembe jutott.
Többen is érdeklődtek nálam "antológia" ügyben, felajánlottam, hogy küldök, akinek kell, sajnos nem jött válasz.
Sajnálom.
Azóta sok mindent megtudtam különböző "irodalmi" oldalakról, azt is nagyon sajnálom.
A rohadás sajnos mindenhol jelen van, elég elkeserítő.
Köszönöm, hogy erre jártál.
Insz...

Lótuszom · http://lotuszom.blog.hu/ 2011.02.25. 09:15:38

@inszeminator:
Szép reggelt Insz!:)
Én még nem voltan a Verandán, bár már többször készültem. Örültem volna, ha találkozom Veled!:) Amit az Úrról írsz... Nagyon kedves, egyenes, és kellemes embernek ismertem meg. Többször is vettünk részt közös rendezvényen, így a személyes találkozásokkor is azt gondoltam, hogy olyan, mint ahogy Te is jellemezted... Viszont ismerem a másik felet is, személyesen, és régebbről, mint az Urat. És szeretem a becsapott, kifosztott Hölgyet..., a Barátomat! Adakozó, tiszta Lélek... Ad mindent, amije van. Figyelmet, jó szót, és pénzt... :((( A közelebe költözésről csak annyit... Falu(m)beli volt egy ideig a társa. Aztán szakítottak. Lehet, hogy ismét változott a felállás.
Még csak annyit Róla. Nagy fájdalom számomra ez a csalódás! Tisztességesnek hittem! Embernek... :(

Antológia... Máig nem hevertem ki, hogy így átvert bennünket az a nő... Hogy ennyire hiszékeny voltam! Hogy nem fogtam gyanút, csak a legvégén!

Más oldalak... Gyűlnek keserű tapasztalataim... Tudod, az irigység, féltékenység, vagy olykor a szadizmus melegágyai lehetnek, ha "fejtől büdösödik" egy hely... Akkor is, ha "irodalmi"... Vagy akkor még inkább!
Szeretettel ölellek, Lótusz.